Árbol Completo

Magdalena Centelles i Folch

Mujer 1529 - 1596  (67 años)


Información Personal    |    Mapa del Evento    |    Todos

 • Nombre Magdalena Centelles i Folch 
  Nacimiento 1529  Oliva, Valencia, España Buscar todos los individuos que registran eventos en este lugar. 
  Sexo Mujer 
  Fallecimiento 03 May 1596  Oliva, Valencia, España Buscar todos los individuos que registran eventos en este lugar. 
  Notas 
  • Carlos de Borja y Aragón, el cual se casó con Magdalena Centelles i Folch, hermana y heredera del conde de Oliva,
   Magdalena de Centelles Riu-sec i Folch de Cardona (Oliva, 1529 - 3 de maig de 1596), cinquena comtessa d'Oliva, fou una noble del Regne de València.

   Ascendència i descendència

   Filla de Francesc Gilabert de Centelles Riu-sec i Fernández de Heredia i Maria Folch de Cardona, filla de Ferran Folch de Cardona, II duc de Cardona i la seua esposa Francisca Manrique de Lara.[1] Contragué matrimoni el 1548 amb Carles de Borja i Castro, cinquè duc de Gandia. El pare d'aquest, Francesc de Borja, ja havia concertat el matrimoni del seu hereu amb la filla del duc de Sogorb, però la possibilitat d'unió de les dues cases veïnes el feu decantar-se pel matrimoni amb Magdalena.[2] La unió del ducat de Gandia i el comtat d'Oliva va fer dels Borja-Centelles una de les possessions més riques, sinó la que més, de tot el Regne.

   Del matrimoni nasqueren dos fills, Francesc Tomàs i Pere; i quatre filles, tres de les quals ingressaren al convent de Santa Clara i una fou abadessa de les descalces d'Oliva.[2]

   Biografia

   Magdalena heretarà el comtat d'Oliva després del plet amb els seus cosins que reclamaven la successió agnatícia del comtat. La sentència definitiva donada per la Reial Audiència de València el 21 de juliol de 1594, dividí l'herència en tres parts: la baronia de Nules restava separada per sempre dels estats d'Oliva i adjudicada a Cristòfor Centelles; la vall d'Aiora, temporalment segregada del comtat, a Francesc; i el comtat d'Oliva (la part més extensa i rica, amb les baronies valencianes i els senyorius de Sardenya), mantenint el nom i títol, s'adjudicà pro indiviso a les tres germanes del difunt Pere.[2] Finalment Magdalena va rebre el títol i les possessions, que mantingué fins la seua mort, encara què el 18 de desembre de 1591 havia nomenat hereu universal al seu fill Francesc Tomàs.

   El seu marit va morir a Gandia el 16 de juny de 1592 i arreglats els assumptes d'herències amb els seus fills, Magdalena de Centelles deixà el palau Ducal de Gandia a disposició del nou duc, retirant-se definitivament al palau dels Centelles d'Oliva, on havia nascut i on morí al maig de 1596.[3]
  ID Persona I45818  geneaordonez
  Última Modificación 27 Feb 2017 

  Padre III Conde de Oliva Francesc Gilabert de Centelles 
  Madre Maria Folch de Cardona y Lara 
  Casado Sí, fecha desconocida 
  ID Familia F15566  Hoja del Grupo  |  Family Chart

  Familia V Duque de Gandia Carlos de Borja y Castro,   n. 1530, Gandia, Valencia, España Buscar todos los individuos que registran eventos en este lugar.,   f. 16 Jun 1592  (Edad 62 años) 
  Casado 1548 
  Hijos 
   1. VI Duque de Gandía Francisco de Borja Aragon y Centelles
   2. Melchor Centelles de Borja,   f. 1656
  Última Modificación 27 Feb 2017 
  ID Familia F15565  Hoja del Grupo  |  Family Chart

 • Mapa del Evento
  Enlace a Google MapsNacimiento - 1529 - Oliva, Valencia, España Enlace a Google Earth
  Enlace a Google MapsFallecimiento - 03 May 1596 - Oliva, Valencia, España Enlace a Google Earth
   = Enlace a Google Earth Última actualización Jose Luis Ordonez